Reparatie

Is uw kunstgebit kapot? Wij repareren hem dezelfde dag.Wij begrijpen dat het voor cliënten niet prettig is zonder tanden rond te lopen, daarom streven wij er altijd naar reparaties snel uit te voeren. Voor 10:00 uur gebracht, om 12:00 uur klaar! In verband met de aangescherpte hygiëne maatregelen vragen wij u de prothese thuis te reinigen en hem in een afgesloten verpakking bij ons af te geven. Alle reparaties verrichten wij met de grootst mogelijke zorgvuldigheid en met gebruik van de beste materialen.

Een kunstgebit dat meer dan eens breekt, zal nagekeken moeten worden om de oorzaak van het breken te achterhalen. Vaak is dit een geslonken kaak. Opvullen (rebasen) is in dat geval een goede oplossing. Is uw kunstgebit al wat ouder, dan is vervanging meestal een betere oplossing (de meeste zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk om de vijf jaar een nieuw volledig kunstgebit).

Vanuit de basisverzekering wordt de reparatie van een volledige prothese twee maal per jaar 90% vergoed. Een reparatie verricht aan een gedeeltelijk kunstgebit wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. U kunt deze reparatie alsnog declareren bij uw zorgverzekeraar indien u over een aanvullende (tandarts)polis beschikt.
Wanneer de kaak geslonken is, maar uw kunstgebit is nog betrekkelijk jong, dan is rebasen een goede methode om deze weer passend te krijgen. Bij het uitvoeren van een rebasing, wordt op basis van een nieuwe afdruk van de kaak een nieuwe laag aan de binnenkant van de prothese geperst die de ontstane ruimte tussen de kaak en prothese weer opvult. Het rebasen van een volledig kunstgebit wordt in de meeste gevallen vanuit de basisverzekering voor 90% vergoed. De prothese die opgevuld gaat worden, zult u gedurende het rebasen bij ons moeten achterlaten. Het rebasen van een gedeeltelijk kunstgebit valt buiten de basisverzekering.
Uw kunstgebit of klikgebit laten repareren?
Direct een afspraak maken voor uw reparatie? Voor 10:00 uur gebracht, is vaak dezelfde dag nog gereed.
Maak hier een afspraak