Kunstgebit

Uw kunstgebit wordt bij ons met de uiterste precisie gemaakt.Feniks Kunstgebit is al meer dan 25 jaar gespecialiseerd in het aanmeten, maken en onderhouden van gebitsprotheses (kunstgebitten). Het aanmeten van een kunstgebit is een bijzondere aangelegenheid. U vertrouwt erop dat het resultaat niet alleen bruikbaar is, maar ook visueel past bij wie u bent en wat u wilt uitstralen. Daarom nemen Paul Mooijman en Ton Maaswinkel uitgebreid de tijd om de mogelijkheden en uw wensen te bespreken. Een kunstgebit maken we samen met u, voor u.

U heeft nu een (nieuwe) gebitsprothese, u mag echter niet verwachten dat u alles wat u vroeger met uw eigen tanden of kiezen kon doen, nu moeiteloos met uw gebitsprothese kan doen. Ook als u al een prothese had, zult u aan de nieuwe situatie moeten wennen. Vooral in het begin kan de nieuwe gebitsprothese wat problemen veroorzaken. Denk hierbij aan pijn, moeilijkheden bij het kauwen en spreken.
Een nieuwe gebitsprothese zit strak tegen de kaken aan, soms zelfs zo stak dat er pijnlijke plekjes kunnen ontstaan, de zogenaamde  ‘drukplaatsen’. Door een kleine correctie kunnen wij deze pijn wegnemen. Slijp of vijl echter nooit zelf aan uw prothese! Probeer niet in de verleiding te komen uw oude prothese weer in te doen, maar neem in dat geval gewoon contact met ons op. Wij zullen proberen u in die lastige beginperiode te begeleiden om zodoende het wennen aan uw nieuwe prothese te vergemakkelijken.
In het begin zal ook het spreken wat onwennig zijn. Vaak heeft u het gevoel dat u slist, of dat bepaalde klanken wat anders zijn. Dit komt, omdat uw mond moet wennen aan de nieuwe situatie. Oefen veel door bijvoorbeeld hardop de krant te lezen. De problemen met spreken gaan vaak binnen korte periode vanzelf weer over.
Het beste is om de prothese ’s nachts uit te doen. Op deze manier krijgen uw kaken rust. Wellicht vindt u slapen zonder prothese vervelend. Doe dan in ieder geval de onderprothese uit en bewaar deze in een bakje met water.
Net als uw eigen tanden en kiezen heeft ook uw gebitsprothese verzorging nodig. Als u dit niet regelmatig schoonmaakt blijven er voedselresten achter, zowel op als onder de prothese. Als deze niet worden verwijderd kan op den duur uw tandvlees gaan ontsteken.
Na elke maaltijd moet de prothese worden schoongemaakt. Dit kunt u het beste doen met een speciale protheseborstel en een prothese reiniger..
Gebruik geen tandpasta! Dit heeft namelijk een schurende werking en tast de hoogglanslaag van de prothese aan. De prothese wordt dan ruw zodat deze minder makkelijk te reinigen is. Een prothese moet altijd schoon en glad aanvoelen.
Gebruik voor het schoonhouden liever een geschikt reinigingsmiddel zoals Corega mousse. Dit is bij elke drogist of apotheek te koop.
Het gebruik van bruismiddelen is af te raden. Vanzelfsprekend kunnen wij u hierover voorlichten.

Natuurlijk moet niet alleen de gebitsprothese worden gereinigd. Ook het eronder liggende tandvlees heeft verzorging nodig. Masseer na iedere maaltijd met een tandenborstel het tandvlees. Op deze manier houdt u zowel de prothese als het eronder liggende weefsel in een goede conditie.

Na het plaatsen van de nieuwe gebitsprothese kan deze gaan klemmen of pijn gaan doen. Dit is heel normaal. Kom er wel mee terug. Wij kunnen er wat aan doen!
Mocht het na een eerste correctie nog niet ideaal zijn, kom dan gerust nog een keer terug.
Snel terecht!
Direct een afspraak maken voor uw kunstgebit? Bij Feniks wordt u al binnen een week geholpen.
Maak hier een afspraak