Klikgebit

Een klikgebitZit uw kunstgebit (te) los of veroorzaakt het regelmatig pijn? Heeft u moeite met praten of kauwen? Is uw tandvlees geïrriteerd? Of durft u gewoon niet meer te lachen uit angst dat uw kunstgebit eruit valt?
Indien u één of meer vragen met ja beantwoordt, mag u zeggen dat u last heeft van uw kunstgebit. Gelukkig zijn er tegenwoordig voldoende en passende oplossingen voor u!

Doordat uw kaakbot slinkt, door het ontbreken van de wortels, wordt uw kunstgebit te groot. Dit is een natuurlijk proces, maar wel een belangrijke reden voor vrijwel alle klachten. Met een klikgebit, ook wel overkappingprothese genoemd, worden deze problemen verholpen. Een klikgebit is een kunstgebit, dat op twee tot vier implantaten in uw onder- of bovenkaak wordt vast geklikt. Een klikgebit zit stevig vast, maar is voor u als drager eenvoudig uit te nemen (bijv. om te reinigen). Door de stevige constructie kunt u weer voluit lachen, zorgeloos alles eten en krijgt uw gezicht de oude vorm weer terug.

Een implantaat is een kunstwortel, die als een schroef in de kaak wordt geplaatst. Deze komt op de plaats waar vroeger uw tanden en kiezen hebben gestaan. Niet op de plek van iedere tand of kies wordt een implantaat geplaatst. Het volstaat om voor het dragen van een onderprothese slechts twee of vier implantaten te plaatsen. Een implantaat is gemaakt van titanium, een materiaal dat niet door het lichaam wordt afgestoten. Het implantaat heeft een doorsnede van drie à vier millimeter en is acht tot zestien millimeter lang. Een implantaat wordt onder plaatselijke verdoving geplaatst en biedt na inheling houvast aan het uiteindelijke kunstgebit. Meestal worden de implantaten in de onderkaak toegepast, maar soms ook in de bovenkaak.
De tandprotheticus en de kaakchirurg werken op het gebied van de implantologie nauw samen. Tussen hen bestaat een verwijsrelatie en er zijn duidelijke afspraken gemaakt, zodat u als patiënt en de behandelaars precies weten waar ze aan toe zijn.

In veel gevallen komt het voor dat u voor het eerste consult bij uw tandprotheticus terecht komt. Na beoordeling van uw mond, het bespreken van de mogelijkheden en het te volgen behandelplan, wordt u verwezen naar de kaakchirurg.
Nadat u geïmplanteerd bent, zal de kaakchirurg  uw tandprotheticus schriftelijk informeren over de gevolgde implantatieprocedure en u terug verwijzen op het moment dat de implantaten geheel vastzitten in het bot. Uw tandprotheticus kan nu beginnen met het vervaardigen van uw nieuwe gebitsprothese. Uw tandprotheticus verzorgt het uitneembare deel en de kaakchirurg het vastzittende deel.

Voor iedereen die last heeft van zijn of haar kunstgebit. Maar ook mensen die door welke reden dan ook een slecht gebit hebben waar niet veel meer aan te doen is. Wel moet het kaakbot volgroeid zijn en er dient voldoende kaakbot aanwezig te zijn.

Informeer bij uw behandelaar naar de mogelijkheden.

  • Zonder zorgen lachen, praten en eten
  • Een vrij gehemelte (niet in geval van gewone prothese in bovenkaak).
  • Het slinken van het kaakbot, waardoor de wangen invallen, wordt voorkomen
  • Een klikgebit is erg makkelijk te reinigen
  • De behandeling en het klikgebit worden vanuit de basisverzekering vergoed*
  • Wij verzorgen de aanvraag bij uw zorgverzekeraar
    * (m.u.v. de wettelijke bijdrage en uw eigen risico)
Pijnloos gebit? Een klikgebit biedt de oplossing
Direct een afspraak maken voor het aanmeten, repareren of onderhouden van uw klikgebit? Bij Feniks wordt u al binnen een week geholpen.
Maak hier een afspraak